Recipes

Bili smo najlepši par Jugoslavije, a onda nas pismo rastavilo: Posle 40 godina javljam se na Fejs, a odgovor me šokirao

Ljubavi iz prošlosti ostave duboke tragove u životima ljudi, a priče o njima često bude snažne emocije. Jedna takva priča dolazi od gospođe Dine, žene od 64 godine, koja je kroz portal „Moje vrijeme“ podijelila svoju emotivnu ispovijest o ljubavi iz sedamdesetih godina prošlog vijeka. Njena ljubav otišla je u Ameriku, a ona danas živi u Danskoj, no ljubav koju je nosila u srcu prema njemu nikada nije prestala.

„Bili smo najljepši par Jugoslavije, a onda nas je pismo rastavilo.” Ova rečenica, izgovorena s tugom i nostalgijom, nosi priču o ljubavi koja je bila iskrena i čista, ali nažalost nije imala sretan kraj. Dina se prisjetila svog prvog ljubavnog susreta kada je imala 17 godina. Upoznala je mladića od 20 godina s kojim je brzo uspostavila snažnu povezanost. Njihova ljubav brzo je postala ozbiljna, a oboje su uživali u zajedničkim trenucima.

Dina se sjećala kako ju je upoznao sa svojom porodicom, koja ju je srdačno prihvatila. „Voleli smo se, a i naši su nas voleli“, prisjećala se. No, sve se promijenilo kada je on morao otići u vojsku. Rastanak je bio težak, a on joj je predložio zaruke, no Dina je to odbila, smatrajući da se nisu dovoljno upoznali. Iako je bio tužan, razumio je njen stav.

I dalje su se dopisivali, a ona je s nestrpljenjem čekala svako njegovo pismo. Ta pisma su je ispunjavala emocijama, često bi plakala čitajući ih. Međutim, jednog dana stiglo je pismo u kojem je pisalo: „Prevarila si me“. Dina je bila šokirana i povrijeđena, jer nije bilo nikakve prevare. On je tvrdio da su mu rekli da ju je vidio s nekim drugim, što ju je duboko pogodilo.

Po povratku iz vojske, saznala je da se oženio. Iako je bila povrijeđena, nastavila je dalje sa životom. Imala je nekoliko veza, ali nijedna nije bila poput one s njim. Udata je za dobrog čovjeka, s kojim je dobila dva sina, i koji joj je pružio ljubav i sreću. No, dugi niz godina nije mogla zaboraviti svog prvog ljubavnog partnera. Nakon smrti muža, odlučila je ponovno stupiti u kontakt s njim.

Poslala mu je poruku, a on je odgovorio s željom da je pozove. Danas su prijatelji na Fejsbuku i povremeno se dopisuju. On joj šalje pjesme o njihovoj ljubavi, a Dina priznaje da često gleda njegove slike i postove, osjećajući kako ta ljubav nikada nije u potpunosti nestala. Iako njihova ljubav nije opstala zbog sudbine, ona ga nikada nije prestala voljeti. Na kraju, Dina zaključuje da, iako ljubav iz prošlosti nosi bol i tugu, ona ostaje dio njenog života koji nikada neće zaboraviti.