Recipes

Oženio muslimanku prekrivenu hidžabom pa doživeo šok prve bračne noći: Bilo je kasno kad je shvatio da je ona …FOTO

Mladoženja je ostao šokiran kad je shvatio da je stupio u brak s muškarcem, a ne sa ženom. Na noć njihova vjenčanja, muškarac koji je mislio da je oženio muslimanku pokrivenu hidžabom doživio je nevjerovatno iznenađenje: tek nakon dvanaest dana braka otkrio je da je njegova mladenka zapravo muškarac.

Mladoženja, 26-godišnji Indonežanin A.K., upoznao je 26-godišnju suprugu Adindu Kanzu putem Instagrama 2023. godine, a njihova bliska povezanost ubrzo je prerasla u ljubav. Ipak, prava istina je izašla na vidjelo tek kasnije. Par je proveo godinu dana u vezi prije nego što je odlučio stupiti u brak. A.K. je bilo neobično što Adinda dosljedno nosi tradicionalni nikab, smatrajući to izrazom posvećenosti vjeri, nesvjestan tajne koja se krila ispod vela.

Nakon što je Adinda objasnila da nema rodbine, vjenčanje je upriličeno u domu porodice mladoženje. Ipak, nakon vjenčanja 12. aprila, A.K. je počeo sumnjati u suprugu koja je stalno izbjegavala fizičku bliskost, pravdajući se menstruacijom ili lošim zdravljem. Adindina odluka da i kod kuće nosi nikab i prekine kontakt s porodicom navela je A.K. da potraži njeno prethodno prebivalište, svega 12 dana nakon vjenčanja.

Na svoje iznenađenje, otkrio je da Adindini roditelji žive tamo zdravi i neozlijeđeni. Kad su ih obavijestili, roditelji su saznali da je njihova “kćerka” zapravo muškarac. Nisu imali saznanja o sinovljevoj vezi, a kamoli braku. Nadležni su ustanovili da se Adinda predstavljala kao žena i koristila ženstven ton glasa, dok su fotografije s vjenčanja ukazivale na sve karakteristike koje su upućivale na ženstvenost.

Nakon uhićenja, policija je otkrila da je prevarantov glavni motiv bila novčana korist. Optužen za prevaru, suočava se s mogućom kaznom zatvora do četiri godine. Osim što je usvojio lažni identitet žene da prevari muškarce, također je manipulisao i zaveo brojne žene, koristeći lažni identitet.