Okolina

“PRESJELO NAM JE, SRAM VAS BILO” Stanari zgrade u Zemunu BESNI zbog komšije, a sve zbog ovoga: Sve SMRDI, niste u selu!

Stanari zgrade u Zemunu su zbog jednog komšije i njegovog kiselog kupusa, napravili pravu dramu!

Sezona kiseljenja kupusa u Srbiji počinje je u oktobru i traje do kraja zime. Dok neki već imaju iskustva u ovom poslu i svake godine obavljaju ritual na isti način, drugi se još uvek oslanjaju na savete prijatelja i komšija. Oni koji žive u zgradama imaju manje uslova za kiseljenje kupusa i pravljenje turšije, ali ipak ne odustaju od tradicije.

Kako je objavljeno na Instagram stranici, osoba koja kiseli kupus u jednoj zgradi u Beogradu zadaje prave pravcate muke svojim komšijama. Kako se navodi, zgrada se nalazi u Zemunu u naselju Sava Kovačević, a obaveštenje je osvanulo na ulaznim vratima kako bi sve komšije videle. Napisano je kako cela zgrada smrdi zbog kiselog kupusa i kako bi komšije trebalo da prestanu sa kiseljenjem u svom stanu, jer ne žive u selu, nego u gradu.

“Komšije, samo da vas podsetim da živite u zgradi, u Beogradu, velikom gradu, daleko od svog sela, ognjišta i štale. Kiseli kupus se kupuje, jer ne postoji način da kiselite kupus i odlažete/prosipate staru vodu, a da nam svima ne presedne život“, navodi se u ovom obaveštenju komšija koje je objavljeno na Instagram stranici Serbia live Beograd.

Ogorčene komšije su dodale i sledeće: “Kiseli kupus smrdi celo jutro iz WC-a. Sram vas bilo!”, u potpisu stoji “pozdrav od provincijalke.”

(MONDO)