Kuhinja

Savršena koža kakvu ste oduvijek željeli : DREVNI lijek koji će IZBRISATI mrlje sa vaše KOŽE kao gumicom!

Naše bake nisu išle u kozmetičke salone za ljepotu kako bi postigli svoju ljepotu, ali su koristile brojne proizvode koji su im pomogli da postignu savršenu kožu.Ali, na koji način to rade?Šta su koristile?

U ovom članku ćemo vam predstaviti drevni prirodni lijek koji će vam pomoći da postignete savršenu kožu!

Sok od bobičastog voća – sve vrste plodova mogu raditi, samo iscijedite sok od 1 šake svježih bobica, natopite gazu i nanesite je na vaše lice.Neka djeluje 15 minuta, a zatim ga isperite.

Soda bikarbona – dodajte nekoliko kapi vode u sodu bikarbonu kako biste napravili tijesto.Nanesite na problematično područje i nježno masirajte.Neka djeluje malo, a zatim isperite.

Sok od limuna – pripremite masku od kiselog vrhnja i soka od limuna.Pomiješajte ta dva sastojka u omjeru 1:1 i primijenite smjesu na lice.Ostavite 15 minuta i operite lice.

Češnjak – Izbjeljuje vašu kožu i uklanja mrlje.Izbjegavajte klinčić i očiste vaše lice nekoliko puta na dan.

Cink i selen – Izgled flekica na koži ukazuje na odsutnost dva vrlo važna elementa za ljepotu osobe.Vaša prehrana sadrži ove elemente u brojnim proizvodima kao što su : zob, suho voće, kukuruz, riba i plodovi mora.

Ovi lijekovi će vam pomoći da očistite vašu kožu, učinite je svježom i umanjite flekice.AKo neko iz vašeg okruženja pati od ovakvog problema, možete im preporučiti ove lako dostupne sastojke.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem njihove Facebook stranice.