Žena

Žene koje najduže ostanu same na kraju budu sretnije

Možda su još uvijek same u odraslom životu, jer ne žele da ih iko označava kao svoju djevojku. Možda prosto nisu spremne na to. Možda još uvijek nisu istražile dovoljno mogućnosti zbog toga što svaki put kada su otišle na romantične sastanke, ništa se ozbiljno iz njih nije izrodilo. Možda su prosto odlučile da se odmore od sveg pritiska koji dolazi iz upoznavanja i veza uopšte. Možda su samo odlučile da to vrijeme posvete sebi, i možda je baš to ono što im je i trebalo.

Bez obzira na motive, okolnosti ili poglede na to, žene koje su najduže same na kraju budu sretnije. One postanu najsretnije, jer su one te koje su sebe naučile da vole na prvom mjestu. One su te koje se razvile i naučile da postoji ljepota i utjeha u usamljenosti. One su shvatile da sreća ne dolazi uvijek od drugih ljudi. Shvatile su da je lijepo imati čitav krevet za sebe, čitavu noć kad odu na spavanje. One su sposobne da obave sve zadatke bez ikakvih problema i pritužbi.

Nemaju straha da ostanu same jer znaju da sve mogu samostalno da obave. Nije im problem da same šetaju jer im ne treba niko drugi da stignu do željenog odredišta. Ne boje se samoće. Prihvataju je. Uživaju u njoj. One su najsretnije jer imaju vremena da se razviju kao pojedinci. Ne moraju se brinuti oko toga da će ih neko zvati škrtima. One mogu posvetiti sve svoje vrijeme i pažnju svojim životima i to mogu učiniti bez stida i srama.

Mogu provesti sve ovo vrijeme svijeta sa svojim prijateljima bez da se brinu oko toga da neko drugi ne bude ljubomoran. One mogu često da se čuju sa svojim najbližima, da grade veze sa drugima bez ikakvog truda. Mogu ganjati svoje snove bez problema mjesto da ih neko ili nešto u tome sprečava. One sanjaju veliko i nije im problem da krenu ostvarivati ono što su zamislile. Duboko su motivisane, a ta motivacija je uvijek interna, nikad ne zavisi od druge osobe. One mnogo rade i to rade sa strašću.

Dobre su u blokiranju stvari koje im smetaju, i mogu se lako skoncentrisati na stvari kojima se bave. Zbog toga mogu ostvariti sve što zažele. One postaju nasretnije zbog toga što su svjesne šta znači uživanje u nezavisnosti. Nemaju problem sa novcem jer znaju kako ga opet uložiti da bi im se taj isti novac vratio. Znaju kako sa novcem jer samo moraju o sebi da se brinu. Imaju dovoljno vještina da prežive nezavisno od ikoga. Inteligentne su i prirodno sklone ka rješavanju teških problema.

Uvijek će se izvući iz problema čak i kada je situacija protiv njih. Najsretnije su kada razumiju osobu i njen život, kao i kada osobe shvate svoju vrijednost koja ne treba da zavisi od druge osobe. Shvataju da zaljubljenost nije jedina stvar koja definiše čovjeka. Shvataju da ima mnogo drugih stvari koje treba istražiti i kojima se treba posvetiti. Stoga, čak iako su same, to ne znači da ne mogu naći sreću, smisao i način da ispune svoje živote.

Ne znače da neće osjetiti žar ljubavi ako nisu uvijek pored neke osobe. Djevojka koja je sama će biti mnogo sretnija od djevojke koja je u toksičnoj i nasilnoj vezi jer se često takve osobe boje da će im biti još gore ako budu same. Žena koja prihvati svoju samoću će pronaći sreću u jednostavnosti. Ona će pronaći sreći u sebi čak iako sve oko nje propadne.

Leave a Reply