Žena

9 stvari koje žene žele ali nikad to ne bi rekle svojim muškarcima

Svaka osoba ima u svom životu trenutke slabosti i ranjivosti, trenutke kad neko treba da im pomogne. Nema nikakve sramote u tome. Tražiti pomoć kad vam treba je jedna od najčasnijih stvari.

Ovo su stvari koje ženama prouzrokuju anksioznost. Razlog je što je jakoj i nezavisnoj ženi vrlo teško tražiti pomoć, s obzirom da društvo već ima predrasude prema njima. Bilo kakav znak slabosti može privući grabežljivce.

Međutim, postoje neke stvari koje žene žele od vas a nikad to neće tražiti:

Slaviti njene uspjehe

Ovo je već postao strašan svijet u kojem se svako bori protiv svakoga, i niko nema vremena da sjedne i da se smije i da se priča o nečemu. Situacija je još teža za žene, jer im se svijet tek nedavno počeo otvarati, a u isto vrijeme očekuje sve od njih. Treba proslaviti čak i njena najmanja dostignuća na način koji vam odgovara.

Štititi je

Ne samo od spoljašnjih stvari, već i protiv njenih demona. Svako ima svoje slabosti i ranjivosti i nekada je odlično imati samo nekoga da vas zagrli.

Davati joj pažnju

Društvo je već odlučilo da je ignoriše. Kao žena, ona se suočava sa duplim predrasudama, a da ne spominjemo novu pošast: seksualno uznemiravanje.

Komunicirati sa njom

Jer možda baš ona ima one ključne savjete koji su vam potrebni.

Pomagati joj

To je obrnuta situacija od gore navedenog. Možda i njoj treba neki savjet i praktična pomoć, ali će ona oklijevati da traži podršku u tome od vas.

Dati joj odmor koji zaslužuje

Jer joj društvo već nameće da mora da radi više od onih u njenom ranku. Duplo joj je teže, a duplo joj je manja nagrada. Normalna je stvar da želi raskid sa rutinom.

Preuzeti prvi korak

Ženi je teško da se izjasni da joj trebate kao i da trebate da preuzmete prvi korak jer ako pokaže bilo kakvu slabost, ona će biti desetkovana. To je prosto tako. Budite janje i ne dopustite da se takva situacija desi.

Biti uvijek tu za nju

Nekad je dovoljan samo zagrljaj. Ili čak rame da na njemu plače. Prosto je tako jednostavno.

Biti “njena osoba”

Treba biti pažljiv, nježan i dobar prema njoj. Ukratko, treba biti human i suprotno od onih ljudi što ih svaki dan sreće na poslu.

Leave a Reply