Kuhinja

Limun Sladoled sa Puslicama

Ovaj sladoled ne samo da je lako napraviti nego je i veoma zanimljivog ukusa i izgleda…. a potrebno je samo 20ak minuta…

Sastojci

8 osoba

 • 200 g zutog biskvita (piskota i sl.)
 • 8 komada gotovih puslica(od belanjaka)
 • 500 ml creme fraiche(kisela pavlaka)
 • 325 g lemon curd(iz teglice)
 • crveno ljetno voce za dekoraciju

  Priprema

  1. 1.

   Oblozite okrugli kalup promjera 18-20cm prozirnom folijom. Isecite biskvit (ili poslazite piskote)na snite 1cm i oblozite dno kalupa. Biskvit(piskote) nije potrebno namakati u tecnost jer ce se posle hladjenja dovoljno natopiti filom. Popunite male rupice ako ih imate komadicima biskvita(piskota).

  2. 2.

   Puslice rukom izlomite na manje komade. Dodajte im creme fraiche, lagano izmesajte.

   Jednu veliku kasiku ovako pripremljenog fila stavite na biskvit(piskote). Isto tako jednu veliku kasiku lemon curd dodajte na biskvit(piskote), i tako naizmenicno dok ne utrosite sav materijal. Ne masajte. Samo nekoliko puta lupite kalupom o sto(nezno)(da se sve lepo slozi pri dnu) i gore poravnajte kasikom.

   Zamrznite na otprilike 4 sata.

  3. 3.

   Kada je spremno za posluzivanje, izvadite sladoled iz kalupa, uklonite foliju, stavite na tacnu za posluzivanje i posluzite uz crveno sveze voce.

   (Ako pripremate sladoled nekoliko dana unapred tada ga je potrebno prebaciti iz zamrzivaca u frizider 20 minuta pre serviranja).